10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ÖLÜMÜNÜN 85. YILINDA SAYGIYLA ANDIK

 

     Kâğıthane Cemil Meriç Ortaokulunda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında, anlamlı bir anma programı düzenledi. 10 Kasım'da gerçekleşen etkinlik, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun katılımıyla duygu dolu anlara sahne oldu.

     Saat 09.05'te başlayan program, siren sesi eşliğinde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, Atatürk'e olan saygılarını ifade ederken, etraf sessizliğe büründü. Okulumuz öğretmenlerinden Emine Atalay, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için yaptıklarını ve mirasını vurgulayarak, öğrencilere Atatürk'ün değerlerini ve ideallerini aktarmak amacıyla düzenlenen bu programın önemine değindi.

     Program çerçevesince hazırlanan etkinlikler öğrenciler tarafından sunularak Atatürk'ü anma etkinliklerine anlam kattı. Sergilenen çalışmalar izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Etkinliğin duygusal anlarından biri de, okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinden Nurcan Akgül’ün kendi kaleminde yazmış olduğu şiirini okuduğu anlarda ortaya çıktı. Program Okul öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Ata’ya Saygı Korosunun çalışmalarını sunması ve Ata’nın büstüne çiçeklerin konmasıyla devam etti.

      Veliler ve öğretmenler, programın sonunda duygularını ifade ederken, Atatürk’ün vefatının 85. yılında onu özlem ve saygıyla andıklarını dile getirdiler. Etkinlik, Atatürk'ün ideallerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulanarak sona erdi.

12.11.2023 151